Hvidvin
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Léon Rigault Réserve Spéciale Blanc
|
|
Igennem de seneste år har Maison Albert Bichot gennemgået
et generationsskifte, ikke kun i ledelsen af firmaet som i dag
varetages, af Alberic Bichot, men også i hele opbygningen
omkring vindyrkning og vinifikation. Fra tidligere at have dyrket
og produceret stor set alle vine på centralt hold fra Beaune
har man i dag oprettet teams af vinfolk, der er specialister i
fremstilling af vin – hvad enten det er i Chablis, Côte de Beaune,
Côte de Nuits eller andre steder. Ligeledes foregår produktionen
på domainerne, inden de færdige vine bringes til kældrene i
Beaune, hvorfra de pakkes og bliver sent ud til alle ender af
verden.
I løbet af efteråret 2009 har Maison Albert Bichot foretaget en
opdeling af deres forskellige forretningsområder, for på denne
måde bedre at kunne synliggøre de forskellige specialer de
arbejder inden for. Således vil navnet Albert Bichot i fremtiden
kun blive brugt på deres vine fra Bourgogne området. Vine fra
Rhône og længere syd på i Frankrig vil blive markedsført under
navnet Pierre & Remy Gauthier og Vin de Table vil fremover
bære navnet Léon Rigault.
Passionen i vinhuset Léon Rigault, som er navet på den del af
Maison Albert Bichot, som i dag tager sig af Vin de Table vine,
kan føres helt tilbage til 1808. Vinene herfra er synonym med
daglig glæde, vintradition og know how. Hver dag producerer
engagerede mænd og kvinder hos Léon Rigault, der har til
huse i Beaune, vine af omhyggeligt udvalgte druer af Frankrigs
bedste druesorter. Vinene bærer som emblem på upåklagelig
kvalitet prædikatet ”Réserve Spéciale” og vinen er værdsat af
vinelskere, for sin gode kvalitet, som bordvin.
Det er en tør, frisk og frugtrig hvidvin, som besidder en overraskende
stor fyldighed, samt en let blomsteragtig eftersmag.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved 10•C - 12•C til f.eks. retter med fisk, til en
frisk og sprød salat eller som aperitif.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Andeluna Cellars, Chardonnay
|
|
Andeluna Cellars blev grundlagt i 2003 af H. Ward Lay - hvis
far i øvrigt grundlagde Lays Chips - og familien Reina Rutini,
som i over 120 år har produceret vin i Argentina. Efter 4 års
succesfuldt samarbejde med familien Reina Rutini, overtog H.
Ward Lay det fulde ansvar for Andeluna Cellars i 2007. Lay’s
vision er, at producere nogle af verdens bedste vine. Og han
er klar over, at dette kun kan lade sig gøre ved at have første
klasses druer, det allerbedste winemakerteam og ”state of the
art” produktionsfaciliteter. Det utrolig flotte Andeluna Cellars
ligger i Tupungato Valley i Mendoza for foden af Andesbjergene.
Vinmarkerne dækker et areal på ca. 80 hektar og er beliggende
fra 1100 til 1300 meter over havets overflade, hvilket gør
Andeluna Cellars til den højst beliggende vingård i Argentina.
De har en tankkapacitet på 1 million liter, plads til 1200 fade,
samt 720.000 flasker.
Silvio Oscar Alberto, som er chief winemaker hos Andeluna er
én af Argentina’s mest fremstormende nye stjerner. Alberto
har arbejdet sammen med mange internationale winemakers,
bl.a. Jeffrey Stambor fra Beaulieu Vineyard, Scott Peterson fra
Kendall Jackson og selvfølgelig Michel Rolland, som i dag er
konsulterende ønolog hos Andeluna Cellars.
Denne vin som er blevet til i samarbejde med Michel Rolland,
har en medium fyldig struktur og en særdeles velafbalanceret
syre. Den besidder komplekse aromaer af lime, hvide ferskener,
blomster og grønne æbler. Smagen er blød, frisk og vedvarende.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved 10•C - 12•C til f.eks. retter med pasta eller til
fjerkræ, svinekød og fisk (gerne grillet).
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Chablis 1er Cru Vaillons, Domaine Long-Dépaquit
|
|
Denne vin besidder skønne blomsteraromaer efterfulgt af noter af eg og frisk frugt. Den har en god struktur, er velafbalanceret og kombinationen af blomster- og mandelaromaer baner vejen for en lang og rund finish.
Vinen kan nydes nu har potentiale til yderligere lagring i op til 10 år.
Servér vinen ved 11 grader til 13 grader f.eks. til retter med fisk, skaldyr (specielt østers) eller til grillet kylling.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Oxford Landing, Chardonnay
|
|
For over 160 år siden satte Samuel
Smith sejl fra England til Australien
sammen med sin hustru og fire
børn. I december 1847 ankom de
til kolonien South Australia, og efter
få måneder havde de grundlagt
“Yalumba”. “Yalumba” er et ord, der
stammer fra aboriginal, og som betyder “all the land around”.
Nærmere betegnet er Yalumba beliggende nær Angaston i
Barossa Valley.
Oxford Landing blev etableret i 1958 af Samuel Smith’s oldebarn
Wyndham Hill Smith. Han havde ledt efter det helt rigtige sted
langs Murray-floden, til en “state of the art”-vinmark. Wyndham
fandt det og i løbet af få måneder var Oxford Landing grundlagt
på den frugtbare røde jord nær Waikerie. Oxford Landing er
navnet på et område langs Murray-flodens bred, hvor hyrder
i mange år har ladet deres får drikke vand. Wyndham’s vision
om, at lede en superb og moderne vingård i et af Australiens
mest produktive områder for vindyrkning, videreføres i dag af
hans to sønner Robert og Sam.
Det et er en meget aromatisk hvidvin, med stikkelsbæraromaer
og ananas i duften. I smagen fornemmes tropiske frugter såsom
passionsfrugt og citrus. Det er en sprød og livlig hvidvin, med
en utrolig dejlig balance imellem sødme, syre og mineralitet.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved 10•C til retter med f.eks. fjerkræ, skaldyr, fisk
eller pasta.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Côtes du Rhône Blanc Heritiers Signature
|
|
Igennem de seneste år har Maison Albert Bichot gennemgået
et generationsskifte, ikke kun i ledelsen af firmaet som i dag
varetages, af Alberic Bichot, men også i hele opbygningen
omkring vindyrkning og vinifikation. Fra tidligere at have dyrket
og produceret stort set alle vine på centralt hold fra Beaune
har man i dag oprettet teams af vinfolk, der er specialister i
fremstilling af vin – hvad enten det er i Chablis, Côte de Beaune,
Côte de Nuits eller andre steder. Ligeledes foregår produktionen
på domainerne, inden de færdige vine bringes til kældrene i
Beaune, hvorfra de pakkes og bliver sent ud til alle ender af
verden.
I løbet af efteråret 2009 har Maison Albert Bichot foretaget en
opdeling af deres forskellige forretningsområder, for på denne
måde bedre at kunne synliggøre de forskellige specialer de
arbejder inden for. Således vil navnet Albert Bichot i fremtiden
kun blive brugt på deres vine fra Bourgogne området. Vine fra
Rhône og længere syd på i Frankrig vil blive markedsført under
navnet Pierre & Rémy Gauthier og Vin de Table vil fremover
bære navnet Léon Rigault.
Vinen fremtræder med en flot gylden farve, og den besidder
dejlige aromaer af krydderier og urter. Vinen er frisk og dejlig
fyldig i smagen.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved 9•C til f.eks. retter med fisk, skaldyr, svinekød
eller gedeost.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Pinot Blanc, Cuvée René Dopf
|
|
Siden etableringen i 1945 har Dopff & Irion ofte været på forkant
med udviklingen i Alsace og bl.a. været de første i området
til at arbejde målrettet med kombinationen af druesorter og
jordbundsforhold, hvilket i dag først og fremmest kommer til
udtryk i Husets flotte serie af enkeltmarksvine.
Med udgangspunkt i store markbesiddelser på hele 27 hektar,
hvoraf næsten 20 hektar har Grand Cru status, producerer
Dopff & Irion kvalitetsvine på flere niveauer, lige fra serien
”Tradition” over førnævnte enkeltmarksvine fra ”Domaines du
Château de Riquewihr” til de store, klassificerede Grand Cruvine
og Vendanges Tardives, hvor Huset er førende i Alsace.
Druerne som benyttes til serien ”Tradition” køber Dopff & Irion fra
særligt udvalgte vinbønder, som de har lavet langtidskontrakter
med. Dette sikrer en fast tilgang af druer i topkvalitet år for år.
Vinen har gæret sammen med bundfaldet (sur lie) i 4 måneder
for, at intensivere smagen og friskheden i vinen. Efterfølgende
har den lagret på rustfrie ståltanke i 6 måneder.
Denne vin har en delikat og moden frugt i duften. Det er en
rund, blød og velafbalanceret vin, som besidder en frisk og
frugtrig smag.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved 10•C - 12•C til f.eks. retter med fisk, muslinger,
asparges, paté eller til en frisk og sprød salat.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Rosevin
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Côtes du Rhône Rosé Heritiers Signature
|
|
Igennem de seneste år har Maison Albert Bichot gennemgået
et generationsskifte, ikke kun i ledelsen af firmaet som i dag
varetages, af Alberic Bichot, men også i hele opbygningen
omkring vindyrkning og vinifikation. Fra tidligere at have dyrket
og produceret stort set alle vine på centralt hold fra Beaune
har man i dag oprettet teams af vinfolk, der er specialister i
fremstilling af vin – hvad enten det er i Chablis, Côte de Beaune,
Côte de Nuits eller andre steder. Ligeledes foregår produktionen
på domainerne, inden de færdige vine bringes til kældrene i
Beaune, hvorfra de pakkes og bliver sent ud til alle ender af
verden.
I løbet af efteråret 2009 har Maison Albert Bichot foretaget en
opdeling af deres forskellige forretningsområder, for på denne
måde bedre at kunne synliggøre de forskellige specialer de
arbejder inden for. Således vil navnet Albert Bichot i fremtiden
kun blive brugt på deres vine fra Bourgogne området. Vine fra
Rhône og længere syd på i Frankrig vil blive markedsført under
navnet Pierre & Rémy Gauthier og Vin de Table vil fremover
bære navnet Léon Rigault.
Vinen fremtræder med en flot farve og den besidder en
indsmigrende frugtrig duft. Denne rosé vin er frisk og dejlig
fyldig i smagen.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved 11•C til f.eks. retter med lyst kød, fisk eller
som apéritif.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Rødvin
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Léon Rigault Réserve Spéciale Rouge
|
|
Igennem de seneste år har Maison Albert Bichot gennemgået
et generationsskifte, ikke kun i ledelsen af firmaet som i dag
varetages, af Alberic Bichot, men også i hele opbygningen
omkring vindyrkning og vinifikation. Fra tidligere at have dyrket
og produceret stor set alle vine på centralt hold fra Beaune
har man i dag oprettet teams af vinfolk, der er specialister i
fremstilling af vin – hvad enten det er i Chablis, Côte de Beaune,
Côte de Nuits eller andre steder. Ligeledes foregår produktionen
på domainerne, inden de færdige vine bringes til kældrene i
Beaune, hvorfra de pakkes og bliver sent ud til alle ender af
verden.
I løbet af efteråret 2009 har Maison Albert Bichot foretaget en
opdeling af deres forskellige forretningsområder, for på denne
måde bedre at kunne synliggøre de forskellige specialer de
arbejder inden for. Således vil navnet Albert Bichot i fremtiden
kun blive brugt på deres vine fra Bourgogne området. Vine fra
Rhône og længere syd på i Frankrig vil blive markedsført under
navnet Pierre & Remy Gauthier og Vin de Table vil fremover
bære navnet Léon Rigault.
Passionen i vinhuset Léon Rigault, som er navet på den del af
Maison Albert Bichot, som i dag tager sig af Vin de Table vine,
kan føres helt tilbage til 1808. Vinene herfra er synonym med
daglig glæde, vintradition og know how. Hver dag producerer
engagerede mænd og kvinder hos Léon Rigault, der har til
huse i Beaune, vine af omhyggeligt udvalgte druer af Frankrigs
bedste druesorter. Vinene bærer som emblem på upåklagelig
kvalitet prædikatet ”Réserve Spéciale” og vinen er værdsat af
vinelskere, for sin gode kvalitet, som bordvin.
Det er en let rødvin, som besidder en fin balance imellem styrke
og blødhed. Smagen er behagelig og frugtagtig, med en dejlig
frugtrig eftersmag.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved 16•C - 17•C til f.eks. retter med lyst kød.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Andeluna Cellars, Malbec
|
|
Andeluna Cellars blev grundlagt i 2003 af H. Ward Lay - hvis
far i øvrigt grundlagde Lays Chips - og familien Reina Rutini,
som i over 120 år har produceret vin i Argentina. Efter 4 års
succesfuldt samarbejde med familien Reina Rutini, overtog H.
Ward Lay det fulde ansvar for Andeluna Cellars i 2007. Lay’s
vision er, at producere nogle af verdens bedste vine. Og han
er klar over, at dette kun kan lade sig gøre ved at have første
klasses druer, det allerbedste winemakerteam og ”state of the
art” produktionsfaciliteter. Det utrolig flotte Andeluna Cellars
ligger i Tupungato Valley i Mendoza for foden af Andesbjergene.
Vinmarkerne dækker et areal på ca. 80 hektar og er beliggende
fra 1100 til 1300 meter over havets overflade, hvilket gør
Andeluna Cellars til den højst beliggende vingård i Argentina. De
har en tankkapacitet på 1 million liter, plads til 1200 fade, samt
720.000 flasker.
Silvio Oscar Alberto, som er chief winemaker hos Andeluna er
én af Argentina’s mest fremstormende nye stjerner. Alberto
har arbejdet sammen med mange internationale winemakers,
bl.a. Jeffrey Stambor fra Beaulieu Vineyard, Scott Peterson fra
Kendall Jackson og selvfølgelig Michel Rolland, som i dag er
konsulterende ønolog hos Andeluna Cellars.
Denne vin som er blevet til i samarbejde med Michel Rolland, er
meget fyldig og særdeles velafbalanceret. Den har aromaer af
modne blommer, jordbær, lavendler og vanille. Noter af kirsebær
og krydderier er i perfekt balance med chokolade og tørret
frugter. Vinen besidder en blød, sød og rund tannin, samt en
meget lækker og vedvarende smag.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved 16•C - 18•C til f.eks. retter med pasta, grillede
grøntsager, oksekød eller svinekød.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Château Paveil de Luze, Cru Bourgeois Superieur
|
|
Château Paveil de Luze, Cru Bourgeois Superieur.
Denne vin besidder en flot rød farve med rubinrøde reflekser.
Det er en velafbalanceret vin med en god og rig frugtintensitet.
Afslutningsvis har den en fin tannin, samt en lang og fyldig
eftersmag.
Vinen kan nydes nu, men har potentiale til yderligere udvikling.
Servér vinen ved 18 grader til f.eks. retter med kalvekød og oksekød,
gerne grillet, samt til lam og ost.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Claudio Rosso
|
|
Det er almindelig viden i dag, at der er mange vingårde og
vinslotte placereret rundt omkring i verden, der producerer vine
af høj kvalitet, til høje priser. Så mens der er et godt udvalg af
dyre vine til rådighed på markedet, så efterspørger forbrugerne
faktisk i stigende grad kvalitetsvine til rimelige priser.
Det er det segment vinfirmaet Mare Magnum er fokuseret
på. Personerne bag Mare Magnum er Takis Soldatos og Mario
Calzolari, som begge har haft ledende stillinger inden for
vinindustrien i de sidste 20 år. Sammen har de skabt et vinfirma,
som producerer vine fra forskellige regioner i Italien, såsom
Puglia, Abruzzo, Toscana og Sicilien.
Mare Magnums vision er at producere vine, som i bund og grund
er ”value for money” og det må man sige, at Claudio-vinene er.
Claudio Rosso har en dyb rubinrød farve. Duften er frisk og
frugtagtig med en krydret tone, samt antydninger af blommer
og brombær. Det er en velstruktureret vin, som besidder en
krydret og frugtrig moderne stil.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved 16•C til 18•C til f.eks. stegt eller grillet
svinekød, lam eller oksekød.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Châteauneuf du Pape Rouge
|
|
Domaine Porte Rouge
Dette domaine har kun 2,5 hektar med AOC Chateauneuf du Pape. Det blev etableret af Bernard Friedmann i 2001 helt fra bar bund med indkøb af nogle små parceller og anskaffelse af kældre til vinfremstillingen.
Friedmann har en fortid som opkøber af vin
for en negociant. Den første årgang fra stedet
blev 2003 og vinen er lavet på Grenache, som
stammer fra 40 år gamle stokke - nogle op til
80 år. Der høstes ca. 28 hektoliter/hektar, så produktionen
andrager kun ca. 8.000 flasker.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Oxford Landing, Shiraz
|
|
For mere end 160 år siden satte
Samuel Smith sejl fra England til
Australien sammen med sin hustru
og fire børn. I december 1847 ankom
de til kolonien South Australia, og
efter få måneder havde de grundlagt
“Yalumba”. “Yalumba” er et ord, der
stammer fra aboriginal, og som betyder “all the land around”.
Nærmere betegnet er Yalumba beliggende nær Angaston i
Barossa Valley.
Oxford Landing blev etableret i 1958 af Samuel Smith’s oldebarn
Wyndham Hill Smith. Han havde ledt efter det helt rigtige sted
langs Murray-floden, til en “state of the art”-vinmark. Wyndham
fandt det og i løbet af få måneder var Oxford Landing grundlagt
på den frugtbare røde jord nær Waikerie. Oxford Landing er
navnet på et område langs Murray-flodens bred, hvor hyrder
i mange år har ladet deres får drikke vand. Wyndham’s vision
om, at lede en superb og moderne vingård i et af Australiens
mest produktive områder for vindyrkning, videreføres i dag af
hans to sønner Robert og Sam.
Vinens duft er domineret af dejlige aromaer af violer, blommer
og anis med strejf af jasmin. Det er en medium fyldig og frugtrig
vin, og i smagen nikker man bl.a. genkendende til røde bær,
chokolade og lakrids. Det er en dejlig og kompleks vin, som kort
og godt kan beskrives med følgende ord: ”value for money”.
Vinen kan nydes nu, men har potentiale til yderligere 5 års
lagring.
Servér vinen ved 16•C - 18•C til retter med f.eks. oksekød eller
pasta.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Côtes du Rhône Rouge Heritiers Signature
|
|
Igennem de seneste år har Maison Albert Bichot gennemgået
et generationsskifte, ikke kun i ledelsen af firmaet som i dag
varetages, af Alberic Bichot, men også i hele opbygningen
omkring vindyrkning og vinifikation. Fra tidligere at have dyrket
og produceret stort set alle vine på centralt hold fra Beaune
har man i dag oprettet teams af vinfolk, der er specialister i
fremstilling af vin – hvad enten det er i Chablis, Côte de Beaune,
Côte de Nuits eller andre steder. Ligeledes foregår produktionen
på domainerne, inden de færdige vine bringes til kældrene i
Beaune, hvorfra de pakkes og bliver sent ud til alle ender af
verden.
I løbet af efteråret 2009 har Maison Albert Bichot foretaget en
opdeling af deres forskellige forretningsområder, for på denne
måde bedre at kunne synliggøre de forskellige specialer de
arbejder inden for. Således vil navnet Albert Bichot i fremtiden
kun blive brugt på deres vine fra Bourgogne området. Vine fra
Rhône og længere syd på i Frankrig vil blive markedsført under
navnet Pierre & Rémy Gauthier og Vin de Table vil fremover
bære navnet Léon Rigault.
Vinen fremtræder med en flot dyb rød farve, og den besidder en
dejlig frisk frugt med aromaer af hindbær, solbær og krydderier.
Det er en rund og fyldig vin.
Vinen kan nydes nu, men har potentiale til yderligere lagring i
op til 5 år fra høståret.
Servér vinen ved 14•C til f.eks. retter med oksekød, fjerkræ
(gerne grillet) eller til milde oste.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Bourgogne Passetoutgrain, A. Bichot
|
|
Vinfirmaet Maison Albert Bichot blev grundlagt af Bernard Bichot
i 1831 i den lille by Monthelie. I dag er det sjette generation, der
driver firmaet, som har til huse i Beaune lige udenfor bymuren.
Bichot repræsenterer marker overalt i Bourgogne, og er i dag
én af de største Bourgogne-eksportører. Endvidere ejer Bichot
de tre højt respekterede Domainer: Domaine Long-Depaquit
i Chablis, Domaine du Clos Frantin i Nuits-Saint-Georges og
Domaine du Pavillon i Pommard.
Igennem de seneste år har Maison Albert Bichot gennemgået
et generationsskifte, ikke kun i ledelsen af firmaet som i dag
varetages, af Alberic Bichot, men også i hele opbygningen
omkring vindyrkning og vinifikation. Fra tidligere at have dyrket
og produceret stor set alle vine på centralt hold fra Beaune
har man i dag oprettet teams af vinfolk, der er specialister i
fremstilling af vin – hvad enten det er i Chablis, Côte de Beaune,
Côte de Nuits eller andre steder. Ligeledes foregår produktionen
på domainerne, inden de færdige vine bringes til kældrene i
Beaune, hvorfra de pakkes og bliver sent ud til alle ender af
verden.
Denne vin har lys rød farve og duften er frisk med aromaer af
bl.a. skovjordbær og hindbær. Det er en dejlig vin med finesse,
god fylde og harmoni. Vinen har en frisk afslutning med noter
af tobak.
Vinen bør nydes ung for druefriskhedens skyld.
Servér vinen ved 14•C som apéritif, til den medbragte mad på
picnic’en, til charcuteri, til andepaté eller gåsepaté.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
|
Dessertvin
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Fine Ruby Port, Quinta da Romaneira
|
|
Quinta da Romaneira, Fine Ruby Port
En behagelig bouquet med masser af vilde bær.
Smagen er koncentreret med en blød sødme der er i flot harmoni med friskheden.
Det er en dejlig og ukompliceret bitter-sød Ruby Portvin.
Det er en portvin der er skabt til friske sødlige frugter.
Bør ikke serveres for varm 12-14C.
Quinta da Romaneira
Quinta da Romaneira er en historisk ejendom beliggende ved Douro-dalen i hjertet af regionen ”Cima Corgo” (Douro-dalen er delt op i tre distrikter: Baixo Corgo, Cima Corgo og Douro Superior).
Den fremragende beliggenhed langs Douro-floden, giver ideelle betingelser for produktion af vine af høj kvalitet.
Første gang man hører om ejendommen er i 1800-tallet, hvor ejendommen er kendt for at lave noget af det bedste Portvin.
Som den første vin fra Portugal blev der i 1872, på Christies auktioner i London, solgt en flaske Romaneira.
I bogen ”The Douro illustrated” fra 1876 beskrives Romaneira som en producent med øje for kvalitet, der ikke mindst skyldes markers placering.
I 2004 købte en gruppe af franske og engelske investorer, med Christian Seely i spidsen Quinta da Romaneira.
Christian Seely er administrerende direktør for AXA Millésimes der bl.a. ejer og driver det verdens berømte Quinta do Noval. (det er der man laver verdens bedste portvin, Nacional)
Siden sin ankomst til Douro i starten af 1990’erne har det været Christians drøm at komme til at eje Quinta da Romaneria, da han hurtigt så at husets marker var perfekte og kunne give fantastiske druer.
Siden overtagelsen har Quinta’en været igennem en omfattende modernisering.
De terrasseformede vinmarker er blevet genopbygget og vinstokke er genplantet hvor det var nødvendigt.
Kvaliteten af såvel bordvine som portvine er blevet forbedret dramatisk.
Målet er at Quinta da Romaneria igen skal være kendt for at lave nogle af verdens bedste vine.
Alle druer der indgår i husets vine kommer udelukkende fra deres egne marker.
Huset råder over 400 hektar marker, hvor det kun er de 85, der er udlagt til vinmarker.
Alle 85 hektar vinmarker er klassificeret ”A” der er Portugals fineste klassifikation. (”A” = Terroir of Eccellence).
På resten af Quinta’ens marker dyrkes der oliven, mandler og appelsiner.
Quinta da Romaneira er i dag underlagt og en del af Douro´s ” UNESCOs Verdensarvsliste” fra 2001.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Fine Tawny Port, Quinta da Romaneira
|
|
Quinta da Romaneira, Fine Tawny Port
Romaneira Fine Tawny’s druer kommer fra den tørreste del af regionen, hvilket er med til at give vinen ekceptionelle robuste og ”fede” toner, der sjældet ses i Tawny Portvin.
Blød og lækker med flotte toner i duft og smag af nødder og tørrede solmodne bær.
Sødmefyldt som en jordbærmarmelade med noter af krydderier, anis og mørk chokolade.
Nyd den til chokoladetrøfler og søde kager. En rigtig ”Value for Money” Portvin.
Quinta da Romaneira
Quinta da Romaneira er en historisk ejendom beliggende ved Douro-dalen i hjertet af regionen ”Cima Corgo” (Douro-dalen er delt op i tre distrikter: Baixo Corgo, Cima Corgo og Douro Superior).
Den fremragende beliggenhed langs Douro-floden, giver ideelle betingelser for produktion af vine af høj kvalitet.
Første gang man hører om ejendommen er i 1800-tallet, hvor ejendommen er kendt for at lave noget af det bedste Portvin.
Som den første vin fra Portugal blev der i 1872, på Christies auktioner i London, solgt en flaske Romaneira.
I bogen ”The Douro illustrated” fra 1876 beskrives Romaneira som en producent med øje for kvalitet, der ikke mindst skyldes markers placering.
I 2004 købte en gruppe af franske og engelske investorer, med Christian Seely i spidsen Quinta da Romaneira.
Christian Seely er administrerende direktør for AXA Millésimes der bl.a. ejer og driver det verdens berømte Quinta do Noval. (det er der man laver verdens bedste portvin, Nacional)
Siden sin ankomst til Douro i starten af 1990’erne har det været Christians drøm at komme til at eje Quinta da Romaneria, da han hurtigt så at husets marker var perfekte og kunne give fantastiske druer.
Siden overtagelsen har Quinta’en været igennem en omfattende modernisering.
De terrasseformede vinmarker er blevet genopbygget og vinstokke er genplantet hvor det var nødvendigt.
Kvaliteten af såvel bordvine som portvine er blevet forbedret dramatisk.
Målet er at Quinta da Romaneria igen skal være kendt for at lave nogle af verdens bedste vine.
Alle druer der indgår i husets vine kommer udelukkende fra deres egne marker.
Huset råder over 400 hektar marker, hvor det kun er de 85, der er udlagt til vinmarker.
Alle 85 hektar vinmarker er klassificeret ”A” der er Portugals fineste klassifikation. (”A” = Terroir of Eccellence).
På resten af Quinta’ens marker dyrkes der oliven, mandler og appelsiner.
Quinta da Romaneira er i dag underlagt og en del af Douro´s ” UNESCOs Verdensarvsliste” fra 2001.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Estrella Moscatel
|
|
Bodegas Murviedro som i dag stadig er en familieejet Bodega
blev grundlagt i 1927, og producerer omkring 13 millioner flasker
vin om året. Bodegas Murviedro dyrker og producerer en bred
række af kvalitetsvine fra kontrollerede produktionsområder i
Valencia, Utiel-Requena og Alicante i Østspanien. Bodegaens
sortiment er stærkt voksende, og vil i nær fremtid også indeholde
vine fra andre fremspirende regioner.
Estrella Moscatel er lavet udelukkende på Moscatel de
Alexandria druer, som dyrkes nær kysten i Valencia. Mosten
fra druerne bringes til vinifikationen ved –2 grader C, hvor den
fyldes på isotermiske tanke, hvori dele af mostens vandindhold
fryses. Disse separeres herefter fra den tilbageværende, nu
koncentrerede most, som så er klar til gæringsprocessen.
Dele af den koncentrerede most gærer ved en meget lav
temperatur og resulterer i en vin med høje niveauer af både
alkohol og restsukker. Denne vin tilsættes nu en mindre mængde
af den tilbageværende, koncentrerede most, og den færdige
vin opnår herved en perfekt balance mellem koncentreret
sødme og frisk syre. Det endelige alkoholindhold er kun 10%
og restsukkerindholdet 135 g/l.
Det er en frugtrig og aromatisk vin med en elegant bouquet,
der gør den dejlig forfriskende. Vinen har en perfekt balance
mellem koncentreret naturlig sødme og frisk syre.
Vinen bør drikkes ung for druefriskhedens skyld.
Servér vinen velafkølet. Den er ideel som ledsager til frisk frugt
og lettere desserter, eller til det berømte ”glas i utide”.
Estrella Moscatel har vundet sølvmedalje i 2005 ved den
International Challenge ”Muscats du Monde”.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Moscato d’Asti Centive, Piemonte
|
|
I Bertolino familien har der altid været tradition og stor interesse
for at dyrke vin, og i dag er det 4. generation - søskende
Dino, Diana og Gianni - der driver Tenuta Olim Bauda. Tenuta
Olim Bauda er beliggende i Incisa Scapaccino i Piemonte, og er
opkaldt efter den smukke villa fra det 18. århundrede, som i dag
huser super moderne produktionsfaciliteter og hovedkontor.
Tenuta Olim Bauda ejer i dag vinmarker placeret rundt om i
forskellige kommuner i hjertet af regionen. Bl.a. kan nævnes
vinmarkerne Nizza, San Giovanni og La Villa i Nizza Monferrato,
San Martino i Gavi, Le Rocchette i Isola d’Asti, samt I Boschi og
Centive i Fontanile.
Moscato druerne som benyttes til Tenuta Olim Bauda’s Centive
stammer fra vinstokke som blev plantet i 1982. Høsten af
druerne foregår udelukkende ved håndkraft og man begyndte
at plukke druerne i den anden uge af september. Moscato
druerne som denne vin er produceret af stammer fra vinmarken
Centive beliggende i Fontanile. Efter presningen af druerne var
skallerne i kontakt med druemosten i ganske få timer, hvorefter
mosten blev fermenteret i små rustfrie ståltryktanke. Når vinen
under gæringen har opnået sin ”mousse” og en alkoholprocent
på omkring 5 - 6% stoppes gæringen. Vinen undergår derefter
en let filtrering for at bevare så meget frugtaroma som muligt,
og to måneder efter høsten er vinen klar til at blive nydt.
Vinen har en strågul farve, og den har en intens og aromatisk
bouquet af gyldne æbler, ananas og honning. Smagen er frisk og
let sødlig, takket være den perfekte balance imellem sødme og
syre. Den lette ”mousse” gør vinen delikat med en vedvarende
og elegant finish.
Vinen bør nydes ung for druefriskhedens skyld.
Servér vinen ved 8•C som apéritif eller til frugtdesserter.
Det kan nævnes, at 2011 Moscato d’Asti Centive D.O.C.G. har
fået 87 point af magasinet The Wine Enthusiast.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Pineau des Charentes Blanc, Ménard
|
|
Ifølge legenden blev Pineau des Charentes skabt ved en
fejltagelse. Under vinhøsten tømte en vinbonde fra Charente
ved navn Pineau uforvarende friskpresset druesaft i en tønde,
hvori der endnu var Cognac. Cognac’en stoppede gæringen af
druemosten, og i løbet af nogle år blev drikken omdannet til en
helt ny smagsretning. Pineau des Charentes var skabt. De næste
mange år blev den udelukkende drukket af lokale familier. Man
prøvede på et tidspunkt, at bringe varen ud i handelen, men
den trængte ikke ind på markedet før den i oktober 1945, fik
betegnelsen “Appellation Controlée”.
Familien Menard’s 80 hektar vinmarker er alle placeret i Grande
Champagne Premier Cru de Cognac, og dette er en væsentlig
årsag til Menard’s høje kvalitet. Pineau’ens kvalitet afhænger
nemlig af Cognac’ens kvalitet. Da Cognac’en er en Grande Fine
Champagne bibringer den Pineau’en maksimal blødhed, finhed
og aroma. Sammenholdt med firmaets valg af druer, samt
lagring på limousine egetræsfade, forstår man bedre Menard’s
altid tiltalende kvalitet.
Den er blød og behagelig, men samtidig har den det kraftige
Cognac-præg.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved 8•C til 10•C som apéritif eller som ledsager
til frugtdesserter.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Noval 10 Years Old Tawny Port, Quinta do Noval
|
|
Quinta do Noval’s navn blev første gang registreret i
Tinglysningsdirektoratet i 1715. I dag er det det franske
forsikringsselskab AXA, der ejer Quinta do Noval, som uden
tvivl er en af de mest berømte og bedst kendte af alle gårdene
i Douro-dalen. Dette er ikke mindst på grund af parcellen, der
giver den verdensberømte Quinta do Noval Nacional.
Quinta do Noval’s samlede areal er på 145 hektar, hvoraf de 80
hektar er beplantet med vinstokke.
Vinfremstillingen hos Quinta do Noval er en kombination af
moderne teknikker og gamle traditioner, såsom presning af
druerne ved fodkraft i store kar. Alle vinene bliver derefter
lagret på fade fra ca. 2 til 60 år, alt afhængigt af hvilken type
det drejer sig om. En omhyggelig pleje og ligeså omhyggelig
lagring bidrager til, at opnå den flotte kvalitet.
Noval 10 Years Old Tawny Port er lavet på druesorterne: Touriga
Francesa, Tinta Roriz og Tinta Barroca. 50% af druerne stammer
fra Quinta do Noval’s egne vinmarker. De resterende 50%
stammer fra særligt udvalgte vinbønder, som dyrker druerne
for derefter at videresælge dem til Quinta do Noval.
Den har en rig, cremet konsistens og en intens læderbrun farve.
I smagen fornemmer man aromaer af valnød, frugt og andre krydderier, som til sidst giver en lang og kraftfuld finish.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved stuetemperatur til f.eks. desserter med
nødder.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Champagne
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Champagne Taittinger Brut Réserve
|
|
Champagne Taittinger blev grundlagt i 1734 og var indtil sommeren 2005 et af de få huse tilbage i Champagne, der stadig var familieejet. Champagne Taittinger blev købt af et
amerikansk investeringsfirma, men et års tid efter lykkedes det
igen - med support fra Crédit Agricole du Nord - at få huset under familien Taittinger’s ledelse. Topkvalitet og respekt for
traditioner prioriteres meget højt hos Champagne Taittinger,som ejer næsten 290 hektar vinmarker, i det bedste område af Champagne. Dette sikrer en fast tilgang af druer i topkvalitet til
produktionen af delikat, velafbalanceret Champagne.
Taittingers kældre er beliggende under St. Nicaise klostret, som
i det 13. århundrede tilhørte Benedictiner-munke. Munkene
brugte kældrene til opbevaring af deres vine. Disse kældre er
det eneste, der er tilbage af klosteret, idet det blev ødelagt
under den franske revolution. I dag benyttes kældrene som
nævnt af Taittinger, og de har her en samlet kapacitet på ca.
22 millioner flasker.
Gennem flere hundrede år har Champagne-husene produceret
Champagne, der var tunge efter års lagring og domineret
i smagen af Pinot-druer. Taittinger var med til, at udvikle en
Champagne, der var lettere i stil, og mere imødekommende.
Taittinger producerer hvert år deres Brut Reserve-kvalitet.
Druerne som benyttes er fra forskellige år, og det gøres for,
at opnå den ideelle Cuvée (blanding). Champagne Taittinger
indeholder mere Chardonnay end normalt, og den lagres ikke
på egetræsfade.
Denne Champagne har en gylden strågul farve, samt små fine
og vedvarende bobler. Duften er fuld af frugt og man fornemmer
aromaer af ferskener, hvide blomster og vanille. Det er en tør
og frisk Cuvée med aromaer af friske frugter og honning. En
flot Champagne med finesse og elegance.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved 8•C - 10•C som apéritif, eller som en spændende
ledsager til retter med lyst kød (evt. lam
med kantareller), krebs
eller champignontærte.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Champagne Taittinger Demi Sec
|
|
Champagne Taittinger blev grundlagt i 1734 og var indtil
sommeren 2005 et af de få huse tilbage i Champagne, der
stadig var familieejet. Champagne Taittinger blev købt af et
amerikansk investeringsfirma, men et års tid efter lykkedes det
igen - med support fra Crédit Agricole du Nord - at få huset
under familien Taittinger’s ledelse. Topkvalitet og respekt for
traditioner prioriteres meget højt hos Champagne Taittinger,
som ejer næsten 290 hektar vinmarker, i det bedste område af
Champagne.
Dette sikrer en fast tilgang af druer i topkvalitet til produktionen
af delikat, velafbalanceret Champagne. Taittingers kældre er
beliggende under St. Nicaise klostret, som i det 13. århundrede
tilhørte Benedictiner-munke. Munkene brugte kældrene til
opbevaring af deres vine. Disse kældre er det eneste, der er
tilbage af klosteret, idet det blev ødelagt under den franske
revolution. I dag benyttes kældrene som nævnt af Taittinger,
og de har her en samlet kapacitet på ca. 22 millioner flasker.
Taittinger producerer hvert år deres Demi Sec-kvalitet. Druerne
som benyttes er fra forskellige år og det gøres for, at opnå den
ideelle Cuvée (blanding). Champagne Taittinger Demi Sec gæres
og lagres i 3 år på flaske. Efter gæring og lagring er vinen ”helt
tør” og for at Champagnen skal blive ”Demi Sec” tilsætter man
en sød likør fremstillet af Champagne og rørsukker (35 gram
rørsukker pr. liter). Det er denne proces der på fransk hedder
”dosage”.
Denne Champagne har en bleg gylden farve. Boblerne er fine og
vedvarende. Duften er fuld af moden frugt, blomster og honning.
Det er en sødlig og livlig Champagne med en dejlig smag af
mandariner, syltede ferskner og tørrede figner. Alt i alt er det en
Demi Sec, som besidder en stor charme og sensualitet.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved 8•C - 10•C til f.eks. desserter med chokolade
eller til friske jordbær.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Mousserende
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Cava Castell del Real Tesoro Brut
|
|
Cava er mousserende kvalitetsvin produceret i en særlig region
og lavet efter champagnemetoden. I 1970 accepterede Spanien
franskmændenes krav om ikke at bruge ordet ”champagne”, og
man valgte at erstatte ordet med Cava, som er det catalanske
ord for vinkælder.
Da Spanien blev medlem af EU, krævede man at Cava skulle
komme fra en afgrænset zone. Altså en ”Denominación de
Origen”. Og det blev så til DO Cava, som dækker et meget stort
område spredt ud over hele landet. Det var en løsning, som
var dikteret af historiske og politiske grunde. Der var mange
interesser som skulle tilgodeses, og man var derfor nødt til at
udpege 159 forskellige, men nøje afgrænsede områder, som
alle har ret til at producere Cava. Vi finder dem fordelt på 8
regioner: foruden Catalonien også Aragonien, Navarra, Rioja,
País Vasco, Valencia, Extremadura og Castilla-Léon. Mere end
95% af al Cava er produceret af druer som er høstet i Catalonien.
Druerne som benyttes til Cava Castell del Real Tesoro Brut
stammer fra højt liggende vinmarker i Penedés. Efter en
omhyggelig produktionsproces, har vinen gennemgået en
anden gæring i flasken i Castell del Real Tesoro’s kældre i 12 -
18 måneder. Restsukkeret i Cava’en er 8 gram/liter.
Cava’en har en lys strågul farve og mange fine vedvarende
bobler. Det er en velafbalanceret, frisk og tør Cava, som besidder
en dejlig frugt i såvel duft, som i smag.
Vinen kan nydes nu og bør senest nydes 18 - 24 måneder efter
køb.
Servér vinen ved 4•C - 6•C som apéritif eller til retter med fisk,
seafood eller pasta.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Cava Castell del Real Tesoro Brut Rose
|
|
Cava er mousserende kvalitetsvin produceret i en særlig region
og lavet efter champagnemetoden. I 1970 accepterede Spanien
franskmændenes krav om ikke at bruge ordet ”champagne”, og
man valgte at erstatte ordet med Cava, som er det catalanske
ord for vinkælder.
Da Spanien blev medlem af EU, krævede man at Cava skulle
komme fra en afgrænset zone. Altså en ”Denominación de
Origen”. Og det blev så til DO Cava, som dækker et meget stort
område spredt ud over hele landet. Det var en løsning, som
var dikteret af historiske og politiske grunde. Der var mange
interesser som skulle tilgodeses, og man var derfor nødt til at
udpege 159 forskellige, men nøje afgrænsede områder, som
alle har ret til at producere Cava. Vi finder dem fordelt på 8
regioner: foruden Catalonien også Aragonien, Navarra, Rioja,
País Vasco, Valencia, Extremadura og Castilla-Léon. Mere end
95% af al Cava er produceret af druer som er høstet i Catalonien.
Druerne som benyttes til Cava Castell del Real Tesoro Brut
stammer fra højt liggende vinmarker i Penedés. Efter en
omhyggelig produktionsproces, har vinen gennemgået en
anden gæring i flasken i Castell del Real Tesoro’s kældre i 12 -
18 måneder. Restsukkeret i Cava’en er 9 gram/liter.
Cava’en har en lys jordbærrød farve og mange fine vedvarende
bobler. Den besidder dejlige aromaer af blomster og røde bær,
og afslutningsvis har den en frisk og blød smag.
Vinen kan nydes nu og bør senest nydes 18 - 24 måneder efter
køb.
Servér vinen ved 6•C - 8•C som apéritif eller til retter med fisk,
seafood (gerne røget eller grillet) eller pasta.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Brut Etoile, Blanc de Blancs
|
|
Det undergrundsbælte af kalk, som strækker sig fra “The white
cliffs of Dover” til Champagne, er den direkte årsag til, at man
i sidstnævnte område kan producere den verdenskendte drik
af helt enestående karakter. Undervejs fra det nordøstlige
Frankrig passerer kalklaget også Loire, og danner her basis
for fremstillingen af lignende mousserende vine. De er ofte af
meget høj kvalitet, og lavet efter “Traditional Method”, med
naturlig eftergæring på flasken i 18 måneder. Som nævnt er
Brut Etoile udelukkende lavet på Chenin Blanc, som er Loire’s
altdominerende hvide drue. I Loire kendes den også under
navne som Pineau de la Loire og Pinot de la Loire.
J.M. Monmousseau blev grundlagt i 1886 af Alcide Monmousseau
i et af de største kridtholdige massiver i Montrichard (Loire-et-
Cher). Massivet blev udgravet da man skulle bruge materiale til
at bygge Château Loire. Udgravningen eller kælderen var ideel
til vinproduktion og lagring, idet temperaturen både sommer
og vinter holdt sig på 12ºC. Monmousseau var indtil 1994 i
familiens eje, hvorefter den Luxemburgske familie Bernard-
Massard købte aktiemajoriteten i firmaet. I 2010 solgte de så
Monmousseau til The Ackerman Group.
Vinen har en lys gylden farve og små fine vedvarende bobler.
Det er en fyldig vin, som bl.a. besidder aromaer af mandler,
figner og pærer.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved 6•C - 8•C som apéritif. Brut Etoile er også
perfekt som ingrediens i Kir Royal.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Crémant de Loire, Monmousseau Brut
|
|
Det undergrundsbælte af kalk, som strækker sig fra “The white
cliffs of Dover” til Champagne, er den direkte årsag til, at man
i sidstnævnte område kan producere den verdenskendte drik
af helt enestående karakter. Undervejs fra det nordøstlige
Frankrig passerer kalklaget også Loire, og danner her basis
for fremstillingen af lignende mousserende vine. De er ofte af
meget høj kvalitet, og lavet efter “méthode traditionenelle”,
med naturlig eftergæring på flasken.
J.M. Monmousseau blev grundlagt i 1886 af Alcide Monmousseau
i et af de største kridtholdige massiver i Montrichard (Loire-et-
Cher). Massivet blev udgravet da man skulle bruge materiale til
at bygge Château Loire. Udgravningen eller kælderen var ideel
til vinproduktion og lagring, idet temperaturen både sommer
og vinter holdt sig på 12ºC. Monmousseau var indtil 1994 i
familiens eje, hvorefter den Luxemburgske familie Bernard-
Massard købte aktiemajoriteten i firmaet. I 2010 solgte de så
Monmousseau til The Ackerman Group.
Denne vin har en raffineret og elegant mousse. Farven er lys
gul med lysegrønne nuancer. Duften er frisk og frugtrig, og det
er en vin, der besidder en god balance mellem syre og fedme,
samt imponerende kompleksitet.
Vinen kan nydes nu.
Servér vinen ved 6•C - 8•C som apéritif eller som en spændende
ledsager til en let middag.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Spiritus
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Original Dr. Nielsens Bitter
|
|
1997 var året hvor Original Dr. Nielsen’s Bitter næsten blev
forgyldt. Ved The International Wine and Spirit Competition i
England fik bitteren tildelt en sølvpræmie. Kun 0,8 point var
den velsmagende bitter fra at opnå guld, men det flotte resultat
ville givetvis have glædet Dr. Nielsen, som i dette år ville være
fyldt 100 år.
Men hvem var denne Dr. Nielsen? Han var en ivrig jæger og
friluftsmenneske, som indtil 1937 boede i en sidefløj til Hobro
Apotek, hvor han sammen med sine gode venner, apotekerfamilien,
lagde et stort arbejde i at finde “den rigtige bitter”.
Mange aftener blev brugt, før det en dag i de ellers så mørke 30’ere
lysnede - en alsidig bitter med mange anvendelsesmuligheder
var fundet! I 1988 gav Dr. Nielsen’s familie opskriften videre,
og lod Johs. M. Klein Distribution A/S’ vinkyper færdiggøre
værket.
Skal man dømme ud fra salgsudviklingen, har danskerne dog
for længst tildelt bitteren guld, og forbrugerne i vores nabolande
- Norge og Tyskland - nyder også i stigende omfang bitteren.
Et udtræk af 8 forskellige urter - heriblandt pomerans og
stjerneanis - danner basis for den blide og karakterfulde Dr.
Nielsen’s Bitter. I duften nikker vi især genkendende til anis,
mens smagsspektret spænder vidt over de benyttede urter og
afrundes i en raffineret, perfekt afstemt eftersmag.
Original Dr. Nielsen’s Bitter nydes ved stuetemperatur.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Delamain Pale & Dry X.O. Cognac Grande Champagne
|
|
Delamain & Co. er et af de få sidste familieejede firmaer, der er
tilbage i Cognac. Siden grundlæggelsen i 1824 har Cognachuset
opnået stor anerkendelse blandt kendere for den unikke
kvalitet. I dag vedligeholder Delamain den gamle tradition om
håndværksmæssig perfektion - og vægter den meget højere end
den kommercielle prioritet. Delamain siger følgende om deres
Cognacer: “Delamain starter, hvor andre Cognacer slutter”, og
med det menes, at Delamains egne Cognacer kun findes i X.O.
Delamain har ikke deres egne marker. De opkøber den fineste
kvalitet af ublandede Cognacer, fra de bedste producenter i
Grande Champagne regionen - det område der producerer de
fornemmeste Cognacer. Ung og ublandet lagres de i mange år
(20, 30, 40 eller 55 år) på gamle egetræsfade, i Delamain’s
egne kældre nær Charente-floden i byen Jarnac.
Når så den ublandede Cognac har opnået sit fulde potentiale,
udvælges de som har den ønskede og særlige modenhed,
elegance og duft, for således at få den perfekte balance i den
færdigblandet Cognac. Før aftapningen på flaske, lagres den
færdige Cognac på fade i yderligere 2 år, for at opnå en raffineret
og afrundet smag.
Med “Pale & Dry” menes, at den er lys (den er meget lysere
end andre Cognacer i den alder, da indholdet er lagret på gamle
fade) og tør (fordi den kun indeholder sin naturlige sødme - der
er ikke tilsat sødemiddel).
Delamain Pale & Dry er en delikat, frugtrig Cognac med en lang
eftersmag af vanille og med fyldig bouquet.
Det bør også lige nævnes, at den i 2008
fik guldmedalje ved San Francisco World
Spirits Competition.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Chartreuse Jaune gul 40%
|
|
Historien bag Chartreuse går helt tilbage til år 1084, hvor Saint
Bruno fra Köln kom til Chartreuse, som er beliggende nær
Grenoble i de franske alper. Her stiftede han munkeordenen
”The Carthusian Monks”. Den videre historie omkring Karteusermunkene
og deres likører er ret omfattende og omskiftelig. Men
i korte træk nævnes har nogle af hovedpunkterne:
1605: Marshall d’Estrées giver munkene et manuskript, som
indeholder en formel på en eliksir, som siges at give et lang
liv.
1737: Efter års studier begyndte brodder Jerôme Maubec fra
klosteret La Grande Chartreuse, at producere eliksiren, som
havde et alkoholindhold på ikke mindre end 71%.
1764: Det var dog først i dette år, at Chartreuse Verte, som vi
kender den i dag (55%) så dagens lys. Begge produkter blev
så stor en succesen, at man måtte bygge et nyt destilleri kaldet
Fourvoirie.
1903: Munkene blev fordrevet fra Frankrig og slog sig ned i
Tarragona i Spanien. Her startede de et nyt destilleri.
1929: Munkene vendte tilbage til Fourvoirie, hvor de genoptog
produktionen af Chartreuse.
1935: Den 14. november om natten blev destilleret i Fourvoirie
ramt af en lavine. Men da destillationsapparat og egetræsfade
forblev intakte, valgte munkene at flytte destilleriet til en lille
by ved navn Voiron.
1935 - …: I dag bliver Chartreuse udelukkende destilleret i
Voiron. Men de 130 forskellige urter, planter og blomster
som Chartreuse bliver produceret af, opbevares i La Grande
Chartreuse Klosteret indtil de bliver bragt til Voiron. En yderst
vigtig detalje i produktionen af Chartreuse er, at der kun er tre
munke som må kende til den unikke opskrift. Selv destillationen
og den efterfølgende lagring på egetræsfade overvåges kun af
de tre Karteuser-munke.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Chartreuse Verte grøn 55%
|
|
Historien bag Chartreuse går helt tilbage til år 1084, hvor Saint
Bruno fra Köln kom til Chartreuse, som er beliggende nær
Grenoble i de franske alper. Her stiftede han munkeordenen
”The Carthusian Monks”. Den videre historie omkring Karteusermunkene
og deres likører er ret omfattende og omskiftelig. Men
i korte træk nævnes har nogle af hovedpunkterne:
1605: Marshall d’Estrées giver munkene et manuskript, som
indeholder en formel på en eliksir, som siges at give et lang
liv.
1737: Efter års studier begyndte brodder Jerôme Maubec fra
klosteret La Grande Chartreuse, at producere eliksiren, som
havde et alkoholindhold på ikke mindre end 71%.
1764: Det var dog først i dette år, at Chartreuse Verte, som vi
kender den i dag (55%) så dagens lys. Begge produkter blev
så stor en succesen, at man måtte bygge et nyt destilleri kaldet
Fourvoirie.
1903: Munkene blev fordrevet fra Frankrig og slog sig ned i
Tarragona i Spanien. Her startede de et nyt destilleri.
1929: Munkene vendte tilbage til Fourvoirie, hvor de genoptog
produktionen af Chartreuse.
1935: Den 14. november om natten blev destilleret i Fourvoirie
ramt af en lavine. Men da destillationsapparat og egetræsfade
forblev intakte, valgte munkene at flytte destilleriet til en lille
by ved navn Voiron.
1935 - …: I dag bliver Chartreuse udelukkende destilleret i
Voiron. Men de 130 forskellige urter, planter og blomster
som Chartreuse bliver produceret af, opbevares i La Grande
Chartreuse Klosteret indtil de bliver bragt til Voiron. En yderst
vigtig detalje i produktionen af Chartreuse er, at der kun er tre
munke som må kende til den unikke opskrift. Selv destillationen
og den efterfølgende lagring på egetræsfade overvåges kun af
de tre Karteuser-munke.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Liquore Strega
|
|
Liquore Strega.
Safran bibringer likøren den flotte dybe gyldne farve. Smagen og duften domineres af enebær.
Liquore Strega kan serveres med en isterning i glasset som
ledsager til is-/frugtdesserter eller over selve desserten. Den kan også anvendes som ingrediens i et utal af cocktails. Prøv f.eks.: Valentino med 2 dele Liqoure Strega, 3 dele Orange Juice og 2 dele Spumante/anden mousserende vin. Server Valentino i et
afkølet cocktailglas.
Sea Witch med 2 dele Liquore Strega, 1 del blå Curacao og 3
dele Spumante/anden mousserende vin. Tilberedes i et long drink glas med isterninger.
Rana d’Oro med 2 dele Liquore Strega, 1 del Vodka, 1 del
Lemon juice og 4 spiseskeer knust is. Tilberedes i en shaker og serveres i et afkølet tumbler glas.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Bas Armagnac Vieille Réserve, Alain Loubère
|
|
Loubère producere fabelagtig Armagnac i Labastide i hjertet af Bas Armagnac regionen i Gascogne. Bas Armagnac Vieille Réserve har en meget fyldig bouquet med masser af frugt. Den er afrundet, silkeblød og har en imponerende længde i munden med en rosinagtig frugt, men stadig dejlig frisk og livlig.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
Saffron Gin
|
|
Saffron GinDen daglige ledelse i firmaet Gabriel Boudier varetages i dag af
familien Battault, der erhvervede firmaet i 1936.
Gabriel Boudier som er Frankrigs ”ukronede konge” i fremstilling
af likører, lancerede Saffron Gin i Juni 2006 og den unikke Gin
har siden opnået stor interesse - især i on-trade verden over.
Saffron Gin er baseret på en opskrift, som stammer fra Frankrigs
koloniale fortid i Indien, tilbage i det 19. århundrede.
Saffron Gin er lavet på 8 forskellige ingredienser: enebær,
koriander, lemon- og appelsinskal, frø fra planten angelik, iris,
fennikel og til sidst safran, som bibringer Saffron Gin sin helt
unikke farve og ikke mindst sin krydrede karakter.
Saffron Gin kan nydes med tonic eller den kan bruges som
ingrediens i et utal af long drinks og cocktails.
|
|
o
o
o
o
o
o
o
O
O
O
O
O
O
O
o
o
o
o
o
o
o
|